Ryhdy sadunlukijaksi ja tule mukaan toteuttamaan satumaista päivää

Ryhdy sadunlukijaksi!

Satupäivän tavoitteena on viedä sadut lasten ja vanhusten luo. Tähän liittyen ylläpidämme vapaaehtoisista koostuvaa sadunlukijaverkostoa, jonka jäsenet jalkautuvat Satupäivänä lukemaan satuja eri puolilla Suomea. Haluaisitko lähteä tekemään sadunlukukeikan päiväkotiin, kouluun, kirjastoon tai vaikkapa läheiseen palvelutaloon?

Sadunlukijaverkostoon ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Sadunlukijaksi ryhtymiseen ei tarvita erikoistaitoja – halu kertoa satuja riittää. Sadunluku on tunteikasta puuhaa – se jännittää, mietityttää ja ihastuttaa, mutta ennen kaikkea se tuo kuulijoille ja osallistujille hyvän mielen.

Tutustu edellisvuosien sadunlukijoiden palauteisiin ja kokemuksiin (pdf).

Sadunkertojat saavat itse valita kertomansa sadun ja kukin sadunkertoja saa käsitellä satuja haluamallaan tavalla. Aikaisempina vuosina satuja on kerrottu näytellen, lukien, kuvittaen tai saduttamalla satuja lapsilta – tyyli on vapaa! Lukijatoimintaa järjestetään vapaaehtoispohjalta, hyvän mielen palkkiolla ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Lukemaan voi lähteä yksin tai ryhmän kanssa.

Jos haluat ryhtyä sadunlukijaksi, ilmoittaudu Satupäivän projektisihteerille alla olevan linkin kautta. Keräämme sadunlukijoista listan, jota tarjoamme sadunlukijaa toivoneille päiväkodeille, kouluille ja kirjastoille. Sadunlukijoiden yhteystiedot eivät mene yleiseen jakeluun.

Jos sinulla on jo mielessäsi paikka, jossa haluaisit satuilla – esimerkiksi oman lapsen koulu tai päiväkoti tai vaikkapa läheinen palvelutalo – voit toki ottaa myös suoraan yhteyttä sadunlukupaikkaan ja sopia yksityiskohdista suoraan heidän kanssaan. Jos järjestät sadunluvun itse, ilmoitathan siitä meille, niin saamme kaikki Satupäivänä järjestettävät sadunlukuhetket kerättyä näkyviin tapahtumakalenteriimme!

Satupäivä sattuu tänä vuonna lauantaille. Koska koulut ja päiväkodit ovat tärkeässä osassa Satupäivän toteuttamisessa, julistammekin koko edellisen viikon satuviikoksi ja sadunlukijat voivat halutessaan käydä satuilemassa jo edellisellä viikolla.

Lämpimästi tervetuloa sadunlukijaporukkaan!

Ilmoittaudu sadunlukijaksi tämän linkin kautta

Lisätietoja: info(at)satupaiva.fi

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2021 teemana on tarinoita ja taidetta.
Ilmoittaudu mukaan.