Satupaketti liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä

18/10/2021
-24/10/2021
Ikä: Päiväkoti- ja alakouluikäiset
Kategoria: Satujen lukuhetki, Kuvataide ja näyttelyt
Satupaketti liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä

Rovaniemen Teatteri on mukana valtakunnallisessa Satupäivässä virtuaalisesti 

Valtakunnallista Satupäivää vietetään maanantaina 18. lokakuuta 2021. Tämän vuoden Satupäivän teemana on tarinoita ja taidetta. Rovaniemen Teatteri kannustaa kaikkia lappilaisia, päiväkotilaisia, alakoululaisia sekä vanhempia ja heidän lapsiaan satujen ja taiteen äärelle!

Sadut ovat ihmiskunnan alkuainetta. Niillä on merkittävä vaikutus lasten kehitykseen. Sadut opettavat tunnetaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Tarinoilla on myös rauhoittava sekä rohkaiseva vaikutus.

Rovaniemen Teatteri tarjoaa kaikille sadunnälkäisille tarinan Liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä. Tarinan on kirjoittanut teatterin yleisötyöntekijä & teatteri-ilmaisun ohjaaja Henna Linné. Tarina on myös osa vuoden 2021-22 moniaistillista reissuteatterikonseptia, jossa katsojille lahjoitetaan sadun pohjalta työstetyt lasten taideteokset.

Satupäivään ja reissuteatteriesityksen rakentamiseen voitte osallistua seuraavalla tavalla.

Liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä kertovan tarinan voitte käydä kuuntelemassa joko äänikirjana tai lukemassa tekstiversiona Rovaniemen Teatterin nettisivuilta.

Tarina äänikirjana: https://www.rovaniementeatteri.fi/files/3816/3412/6259/Liemikilpikonna_Maurin_ja_punameritahti_Angervon_tarina.mp3

Tarina tekstiversiona: https://www.rovaniementeatteri.fi/files/1716/3412/6310/Liemikilpikonna_Maurin_ja_punameritahti_Angervon_tarina_ystavyydesta_RovaniemenTeatteri_Linne.pdf

Jos haluatte olla mukana taideteoksillanne ilostuttamassa reissuteatterin katsojia, alla ohjeet mukaan pääsemiseksi. Taidehetkeä varten tarvitsette paperia ja kyniä tai maalausvälineet.

  1. Lukekaa tai kuunnelkaa Liemikilpikonna Maurin ja punameritähti Angervon ystävyydestä kertovan tarina.
  2. Piirtäkää tai maalatkaa luetun tai kuunnellun sadun innoittamana taideteos. Se voi olla täysin vapaamuotoinen ja abstrakti. Mitä persoonallisempi teos, sen parempi. Halutessanne voitte laittaa mieluisaa musiikkia taustalle inspiraation ja luovuuden ruokkimiseksi.
  3. Lähettäkää teoksesta kuva Rovaniemen Teatterin yleisötyöntekijä Henna Linnélle osoitteeseen henna.linne@rovaniementeatteri.fi. Halutessanne voitte tuoda teoksen myös teatterin lipunmyyntiin ma-la 11-18 välisenä aikana. Teatteri ottaa ilomielin vastaan myös peruspostia osoitteeseen Jorma Eton tie 8 A, 96100 Rovaniemi. Jos teoksen taiteilija haluaa tuoda nimensä julki, muistattehan kirjata oman nimenne teokseen.
  4. Saadut taideteokset lahjoitetaan reissuteatterin katsojille alueen palvelu- ja hoivakoteihin.

Osallistuessanne satupäivään voitte ottaa luku- / kuunteluhetkestä ja taideteoksen valmistusprosessista tai valmiista taideteoksesta valokuvan ja ladata sen sosiaaliseen mediaan. Muistattehan tägätä myös meidät kuvaan mukaan @rovaniementeatteri ja #rovaniementeatteri #satupäivä.

Antoisia satu- ja taidehetkiä toivottaa Rovaniemen Teatterin väki!

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄJÄ

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2021 teemana on tarinoita ja taidetta.
Ilmoittaudu mukaan.