Syksyllä vietetään Satupäivää, lähde mukaan!

Satupäivää vietetään Sadun nimipäivänä, sunnuntaina 18. lokakuuta. Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaiken ikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan.

Satupäivään ovat tervetulleita osallistumaan kaikki halukkaat ja kutsumme kirjastot, päiväkodit, koulut, teatterit, museot ja järjestöt viettämään kanssamme sadun juhlaa. Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan vuosittain tuhansia lapsia ja nuoria. Vuosien varrella se on kasvanut pienestä teemapäivästä suureksi sadun juhlaksi, jota vietettiin viime vuonna yli 50 paikkakunnalla lähes 150 tapahtuman ja tapahtumajärjestäjän voimin aina Helsingistä Inariin.

Jos Satupäivä sattuu alueellanne syyslomalle, voi Satupäivää viettää myös edellisellä tai seuraavalla viikolla – osallistuminen ei ole päivästä kiinni.

Miten osallistun?

Satupäivään voi osallistua monin tavoin. Yksinkertaisimmillaan siihen voi ottaa osaa avaamalla satukirjan ja viettämällä yhteisen lukuhetken. Erilaiset lähestymistavat ovat tervetulleita sarjakuvasta teatteriin ja satuhetkestä seminaariin –  tyyli on vapaa! Satupäivän ohjelmassa on nähty vuosien varrella mm. satusuunnistusta, paraateja, kirjanvaihtotapahtumia ja sadunlukuvierailuja päiväkoteihin, kouluihin ja palvelutaloihin.

Olemme myös keränneet yhteen tapahtumajärjestäjien aikaisempina vuosina keksimiä työpaja- ja leikki-ideoita Satupäivän viettoon kaikkien iloksi ja inspiraatioksi. Lataa “Työpaja- ja leikki-ideoita Satupäivän viettooon” (pdf).

Satupäivän tapahtumat kerätään teemapäivän ohjelmakalenteriin, jotta saamme näkyviin sen mahtavan kirjon, jolla sadun juhlaa maassamme vietetään. Ilmoittautuminen Satupäivän 2017 ohjelmaan aukeaa sivuillamme elokuussa.

Miksi Satupäivä?

Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle. Laadukas lastenkulttuuri antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten, kuten kuoleman, eron tai kiusaamisen käsittelyyn.

Yhteisen juhlapäivän avulla tahdomme nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää!

Satupäivän järjestäjät

Satupäivän taustalla ei ole erillistä yhdistystä, vaan Satupäivän suunnittelusta huolehtii projektisihteeri yhteistyössä eri kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjen edustajista koostuvan toimikunnan kanssa.

Yhteystiedot

info(at)satupaiva.fi
www.satupaiva.fi
www.facebook.com/satupaiva
www.hevosenkenka.fi

satuparaati2

Tervetuloa toteuttamaan kanssamme vinkeää Satupäivää – laitetaan yhdessä satu näkymään ja kuulumaan ympäri Suomen! 

 

hevosenkenka_kuvilla

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2020 teemana on satumatka maailman ympäri.
Ilmoittaudu mukaan kalenteriin.