Satupäivässä mukana ennätysmäärä tapahtumia

Tänään käynnistyy valtakunnallinen satuviikko, joka huipentuu sunnuntaina, Sadun nimipäivänä 18.10. juhlittavaan Satupäivään.

Ohjelmaa on joka lähtöön: luvassa on 88 satuhetkeä, 35 sadutustapahtumaa, 50 teatteri- tai tanssiesitystä, yli 30 satuteemaista työpajaa sekä paraati ja Satupäivän ensimmäinen silent disco! Pohjois-Pohjanmaalla Haapajärvellä kaupungin keskustaan on piilotettu satukätköjä, joita voi etsiä satuviikon aikana kaupungilta koko perheen voimin. Iitissä kirjasto puolestaan haastaa kunnan päättäjät tekemään hyvää ja lukemaan lapsille. Raumalla taas riittää hulinaa, kun 120 luokanopettajaksi valmistuvaa opiskelijaa jalkautuu järjestämään kirjastoihin toiminnallisia satuhetkiä.

Satupäivän päätapahtumassa sunnuntaina 18.10 satuhahmot valtaavat Helsingin keskustan. Satuparaatia johtaa tapahtuman suojelija Sinikka Sokka ja mukaan ovat tervetulleita osallistumaan kaikki satujen ystävät – joko satuhahmoiksi pukeutuneita tai ihan omana itsenään. Paraati kulkee läpi Helsingin keskustan Annantalolle, jossa kaikki osallistujat on kutsuttu Sadun nimipäiväjuhliin. Juhlien ohjelmassa on ongintaa, lukuhetkiä, satuhierontaa, tanssia, teatteria sekä mahdollisuus askarrella oma satukirja.

Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria ja tänä vuonna mukana on yli 150 tapahtumajärjestäjää yli 50 paikkakunnalta ympäri Suomen! Satupäivän ohjelmatarjonta löytyy kokonaisuudessaan Satupäivän tapahtumakalenterista.

Vuoden 2015 teemana ”Satu tekee hyvää!”

Vuonna 2015 Satupäivän teemana on ”Satu tekee hyvää”: sadut ruokkivat  mielikuvitusta, opettavat empatiaa ja toisen asemaan asettumista sekä kehittävät tärkeitä sosiaalisia ja kulttuurisia taitoja. Lisäksi satujen kuunteleminen ja lukeminen vähentää stressiä, laajentaa sanavarastoa sekä parantaa muistia ja keskittymiskykyä.

Satupäivän suojelija Sinkka Sokka on saanut omakohtaista kokemusta satujen hyvää tekevästä voimasta käydessään kertomassa satuja vanhuksille Käpyrinteen palvelutalossa: ”Satujen lukeminen muistisairaille on todella motivoivaa. Näkee aivan selvästi, että kuulijan mieli herkistyy, he kokevat jotain tuttua ja sadun lumous tarttuu.

Satupäivä tekee teemaansa liittyen yhteistyötä Nenäpäivä-kampanjan kanssa ja tapahtumajärjestäjillä on mahdollisuus järjestää tapahtumansa yhteydessä keräys kehitysmaiden lasten auttamiseksi.

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2020 teemana on satumatka maailman ympäri.
Ilmoittaudu mukaan kalenteriin.