Pian kajahtaa sadun ääni!

Satupäivä lähenee hurjaa vauhtia – pian on aika uppoutua sadun maailmaan!

Satupäivään on ilmoittautunut mukaan huikea määrä tapahtumajärjestäjiä yli 70 paikkakunnalta aina Helsingistä Inariin. Ohjelmassa edustettuina ovat eri taiteenlajit lastenkirjallisuudesta ja kuvituksesta teatterin ja tanssin kautta aina sarjakuvaan ja musiikkiin. Sadun ääni kuuluu myös yllättävissä paikoissa –  Satupäivän toimikunnan jäsenjärjestöjen kirjailijat, kuvittajat ja näyttelijät ilahduttavat Helsingin julkisissa liikennevälineissä matkustajia lukemalla, näyttelemällä ja kuvittamalla satuja.

Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria, mutta Satupäivänä ei unohdeta myöskään aikuisia. Muun muassa Annantalon Satu ja Sinä -paneelikeskustelussa pohditaan, mitä satu antaa aikuiselle, ja Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestetään lapsilta kielletty aikuisten satutunti. Kaikkien tapahtumien tiedot löytyvät Satupäivän valtakunnallisesta tapahtumakalenterista.

Kaikille avointen satutapahtumien lisäksi Satupäivän tarkoituksena on viedä sadut lasten luo. Tähän liittyen ylläpidämme “sadunlukijapankkia”, johon ilmoittautuneet vapaaehtoiset näyttelijät, kirjailijat, kuvittajat, opiskelijat ja isovangemmat jalkautuvat Satupäivänä päiväkoteihin, kouluihin ja sairaaloihin kertomaan satuja.

Yhteisen sadun juhlapäivän kautta tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta satujen merkityksestä ja varmistaa kaikkien pääsy elävän ja laadukkaan lastenkulttuurin äärelle. Sekä lapsilla että aikuisilla on mahdollisuus valahtaa tyynylle ja heittäytyä sadun maailmaan arjen kiireiden keskellä. 

Tänä vuonna Satupäivää juhlitaan teemalla Sadun ääni. Teemalla haluamme muistuttaa yhteisen, jaetun lukuelämyksen tärkeydestä ja 18.10. satu näkyy ja kuuluu!

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2021 teemana on tarinoita ja taidetta.
Ilmoittaudu mukaan.