Satupäivänä jaettiin Onnimanni-palkinto ja Napero-Finlandia

Satupäivänä ratkaistiin Onnimanni-palkinnon ja Napero-Finlandian kohtalot. Satupäivä onnittelee voittajia!

Napero-Finlandia on peruskoulun 1-6-luokkalaisille suunnattu valtakunnallinen, vuosittain järjestettävä sadunkirjoituskilpailu. Vuoden 2013 Napero-Finlandian voiton vei Erika Rautakorpi Kuusamosta tarinallaan “Hilma Mummi”. Palkintoraadin mukaan voittajateksti on  “Mainio, humoristinen, osittain scifi-tyyppinen moderni satu, jota kirjoittaja käsittelee kerrassaan upeasti! Tarina kyseenalaistaa sukupuolirooleja ja kuvaa myös kauniisti sitä, miten ikä ei ole mikään este unelmien toteuttamiselle”.

Lue Napero-Finlandian voittajasatu

Lastenkirjainstituutin Satupäivänä jakaman Onnimanni-palkinnon sai tänä vuonna oululaisen Valveen sanataidekoulun Saareen-näyttely.  Näyttelyn pohjana ovat 32 kotimaisen kirjailijan teokset ja se tarjoaa elämyksellisen matkan saareen ja veden tarinoihin. Lastenkirjainstituutti perustelee palkintoa kirjoittamalla, että “näyttely oheistoimintoineen on taidokkaasti rakennettu monipuolinen kokonaisuus, joka tukee kirjallisuuteen tutustumista ja sanataidekasvatusta innovatiivisella tavalla”.

Saareen-näyttelyn taiteelliseen ydintyöryhmään ovat kuuluneet Valveen sanataidekoulun vastaavat sanataideopettajat Anna Anttonen, Kati Inkala, näyttelysuunnittelija ja kuraattori Antti Tenetz, lavastaja Petri Haapakoski sekä tuottaja Satu Alajoki.

 Saareen-näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 8.12.2013 asti.

Videoesittely näyttelystä

Lue lisää näyttelyn sivuilta

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2021 teemana on tarinoita ja taidetta.
Ilmoittaudu mukaan.