Astu satujen maailmaan! Satupäivänä tapahtumia 40 paikkakunnalla ympäri Suomen

Iltojen pimetessä on aika astua satujen maailmaan!
 Sadun nimipäivänä, tiistaina 18. lokakuuta juhlitaan valtakunnallista Satupäivää. Yhteisen juhlapäivän avulla tahdomme kutsua kaikki seikkailulle satujen maailmaan ikään katsomatta. Yksinkertaisimmillaan Satupäivää voi juhlia avaamalla satukirjan kotisohvalla tai vaikka yllättämällä työkaverit sadunlukuhetkellä.

Päivän aikana järjestetään lisäksi erilaisia satuteemaisia tapahtumia yhteensä 40 eri paikkakunnalla. Satupäivään osallistuu yhteensä 106 tapahtumajärjestäjää. Mukana päivää toteuttamassa on museoita, kirjastoja, teattereita, kulttuuri- ja kansalaisjärjestöjä sekä kouluja ja päiväkoteja.

Satupäivänä pöytäkirja vaihtuu satukirjaan

Satupäivän ohjelmassa satuja lähestytään niin teatterin, leikin, tanssin, kuvataiteen kuin musiikinkin keinoin ja päivän ohjelmaan kuuluu itseoikeutetusti yli 70 sadunlukuhetkeä, joiden myötä heittäytyä tarinoiden vietäväksi.

Varkaudessa kunnan virkamiehet, piälliköt, pomot ja muu valkokaulusväki  vaihtavat pöytäkirjat ja sopimuspaperit satukirjoihin ja ottavat osaa sadunlukumaratoniin kirjastossa kaupunginjohtaja Hannu Tsuparin johdolla. Karkkilassa puolestaan pääsee rapsuttelemaan lukukoiria ja Helsigissä Annantalolla riittää hulinaa, kun lapset pääsevät kurkottelemaan pilviin satumaisessa kaupunkirakentamistyöpajassa. Turun pääkirjastossa kukkujat pääsevät osallistumaan pyjamabileisiin ja kuuntelemaan hyvänyönkertomuksia satuhieronnasta nauttien. Satupäivän ohjelmatarjonta löytyy kokonaisuudessaan tapahtumakalenteristamme.

Lapsilta kielletty! Satupäivässä ohjelmaa myös aikuisille

Satupäivä ilahduttaa tapahtumillaan tuhansia lapsia ja nuoria – aikuisia unohtamatta! Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Lappeenrannan taidemuseossa varttuneempia sadun ystäviä hemmotellaan kertomalla eroottisia iltasatuja. Hämeenlinnassa puolestaan kokoonnutaan Satupäivänä keskustelemaan laadukkaasta lastenteatterista ja laaditaan lastenteatterin manifesti.

Helsigissä Käpyrinteen palvelutalon asukkaat saavat sukeltaa satumuistojen maailmaan galleria Kantin satupostikorttinäyttelyn kautta, jonka saapuu avaamaan Satupäivän suojelija, näyttelijä Sinikka Sokka. Vanhusten parissa tekemänsä lukutyön yhteydessä Sinikka kertoo ymmärtäneensä uudella tavalla kuinka valtava merkitys saduilla on myös varttuneemmille: ”Satujen lukeminen muistisairaille on todella motivoivaa. Näkee aivan selvästi, että kuulijan mieli herkistyy, he kokevat jotain tuttua ja sadun lumous tarttuu.”

Mikä Satupäivä?

Satupäivää juhlitaan vuonna 2016 yhdeksättä kertaa. Vuosien varrella tapahtuma on kasvanut pienestä lastenteatteripäivästä valtakunnalliseksi satufestivaaliksi, jonka tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys keskellä arjen kiireitä.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta lastenkulttuurin ja satujen merkityksestä ja varmistaa lasten ja nuorten pääsy elävän ja laadukkaan lastenkulttuurin äärelle kaikkialla Suomessa sekä muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää!

Share on facebook
Jaa Facebookissa
Share on twitter
Jaa Twitterissä
Share on linkedin
Jaa Linkdin
Share on pinterest
Jaa Pinterest

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Satupäivään on avattu.

Ilmoittautuminen vuoden 2020 Satupäivään on avattu.
Vuoden 2020 teemana on satumatka maailman ympäri.
Ilmoittaudu mukaan kalenteriin.